„Édeshármas” slam est

When

2024.03.15.    
19:00 - 21:30

Where

Escargo Szobaszínház
Endresz György u. 2/b, Pécs
Map Unavailable

„Néha a legrosszabb ötletből lesz a legjobb szórakozás.” – Vi Keeland – és néha a legrosszabb napodból írod a legjobb szövegedet – egészíthetnénk ki az iménti kijelentést slammer nézőpontból. Hetesi Júlia, Dénes Szilveszter és Szép Gergely slam poetry, és spoken word estje olyan mindennapi élethelyzetekkel foglalkozik, melyekkel mindenki azonosulni tud. A szerelem, a munkavállalás sőt, egyáltalán az életben maradás lehetőségeit, és problematikusságát vizsgáló szövegek tele vannak csattanós poénokkal, filmbeillő bénázásokkal, groteszk humorral és rengeteg öniróniával. Olyan helyzeteket mutatnak fel, amelyeket már mindannyian átéltünk, ám úgy, ahogy azt csak kevesen élik meg.

No meg persze az örök kérdés, melyet már Karinthy Frigyes sokat emlegetett mondata is feltett: „Férfi és nő. Hogy érthetnék meg egymást? Hisz mind a kettő mást akar – a férfi nőt – a nő férfit.” Hogyan tudunk ennyit beszélni, mégis ennyire elbeszélni egymás mellett? Izgalmas kérdések a férfi-női dinamika horizontján.

Az alkotók kedvenc szövegeiket fűzték össze ehhez az egyfelvonásos előadáshoz, melyet a teljesség kedvéért új, eddig sehol nem hallott slamekkel egészítettek ki.