Hamu és gyémánt - Cserháti Zsuzsa emlékest

When

2024.03.25.    
19:00 - 21:30

Where

Escargo Szobaszínház
Endresz György u. 2/b, Pécs
Map Unavailable

Cserháti Zsuzsa EMeRTon-díjas magyar énekesnő, előadóművész, a magyar könnyűzene történetének egyik legjobb női énekhangja. Fantasztikus művészetének megemlékezésére, életének bemutatására tesz kísérletet, az erre az alkalomra összeállt zenekar. A különleges produkció egy ízletes vacsora, vagy egy zamatos bor társaságában lesz megtekinthető.

Emlékezés. Megélés és átélés. Kicsit ott levés … meg odakerülés abba a korba ahol nemcsak nosztalgiából jó lenni!

 

“Hallgasd, hogy zúg a tenger,

nézd, a mély is hullámmal köszönt.

Rádől a szürke égbolt,

s nézd, parányi pont csupán a föld.

 

Hunyd le két szemed,

és álmodd, hogy mind ezt láthatod.

Amíg hallgatsz engem,

tán nem érnek el a bánatok.” – Amíg együtt énekelsz velem

 

A zenekar tagjai:

Bánky Géza: „A villámkezű dobos és vagány pécsi srác.” Na ő aztán ismeri az ütőhangszerek csínját-bínját. A pécsi könnyűzenei élet egyik ismert szereplője. A Pécsi Művészeti Gimnázium Szakgimnázium és Technikum ütőhangszer és kreatívzene tanára, valamint 2002 óta Pécsi Nemzeti Színház vendégzenésze.

Plecskó László: „Egy multifunkciós zenész.” A Pécsi Nemzeti Színház zenés darabjainak harsonása, valamint a Percussion Project ütőhangszeres tagja. Eme sokoldalú tálentum ezen az estén basszusgitárosként működik közre.

Bende István: „Vérpezsdítő melódiák? Gospel? Nagyívű balladák? Klasszikus, komolyzenei darabok? Jöhet bármi!” Isti a Pécsi Nemzeti Színház művésze és énekkarának vezetője. 33 éve játszik billentyűs hangszeren, így nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy elég jól megismerte a fekete-fehér billentyűk izgalmas játékát.

Kis Dávid: Hölgyeim és uraim, íme egy sztárforma, aki úgy tépi gitárján a húrokat, hogy garantált az áll leesés! Dávid a Madrass zenekar gitárosa, session zenész, valamint tagja Csintalan Márk zenekarának, akik a Dal című műsor egyik meghatározó alakjai. E kiváló zenész hétköznapjait az oktatás színesíti, a kiskunhalasi gyerekek nagy örömére!

Sárközi Edina: Rengeteg színházi produkcióban találkozhatott vele a nagyközönség, hiszen Edina a Pécsi Nemzeti Színház művésze. A zene nem csak a hivatása, de hitvallása is. A színház mellett egy swing trió, a Swing Ladies énekesnője. Petivel alkotott Latin Akuszik duójukkal rengeteg koncert és vacsoraest meghatározó szereplője. „Az ének a lélek megtartó ereje. Azért van ,hogy a szív el ne hervadjon!” /Kodály Zoltán/