Komlozozo és Dobos G – „Meddig bírod” lemezbemutató koncert

When

2024.03.01.    
19:00 - 21:30

Where

Escargo Szobaszínház
Endresz György u. 2/b, Pécs
Map Unavailable

Gitár és ének: Komlóczi Zoltán

Dob: Dobos Gergő

 

Először csak Escargo SZNSZ előadásokhoz születtek dalaim, viszont 2017 óta verseket is megzenésítek. A „Meddig bírod” dal, a lemez címadó dala is így keletkezett. Zeneszerzéskor törekszem arra, hogy mély tartalmakat közvetítsenek a közönség felé. Költők, akiknek gondolatisága és mondanivalója közel áll hozzám: Pilinszky János, Weöres Sándor, Háy János, Grecsó Krisztián, Villon. Emellett saját magam is írok dalszövegeket. Fontosnak tartom, hogy a versek, amiket már Gergővel közösen megzenésítünk, ne legyenek álságosak és hamisak. Az érvényes és élményszerű zenélésben hiszünk!

Gergő barátomat középiskolás korom óta ismerem, de az, hogy mi közösen zenéljünk, az 2021 januárjáig váratott magára. A Made in Pécs Fesztiválon játszottunk először. Közös koncertjeink különlegessége, hogy remekül értjük és érezzük egymás gondolatait. Szavak nélkül, improvizatívan nyúlunk bele egy-egy dalba, a közönség „vibe-ja” szerint. Ezek a pillanatok többről szólnak, mint vers/szöveg és zene közössége, néhány dalunk során igazi flow élményt élünk meg a színpadon, a hallgatósággal közösen.

Azzal, hogy néhány kiemelt dal rögzítésre kerül (Meddig bírod album), az egyik legfontosabb mérföldkövet szúrja le az életemben.

/Komlóczi Zoltán – Komlozozo/