2022.11.11.

Több is veszett Mohácsnál! – szól a mondás, de mit is jelent ez?

Mitől vezető egy vezető? Hol vannak a felelősség határai? Mitől jó egy vezető, vagy éppen mitől rossz? Meghozhat egy nagy súlyú döntést egy országot irányító magában? Megidézzük a közönséggel az 1526. évi mohácsi csatát megelőző napokat és a király dilemmáját, analógiát teremtve a vezetés és ember dimenziója között. Megmaradthat a szó nemes értelmében “embernek” egy országot irányító uralkodó?

Rendhagyó színházi estére invitáljuk nézőinket, melyen részt vesz Dr. Varga Szabolcs, Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett történész, a mohácsi csata szakértője. A közönséggel közösen vizsgáljuk II. Lajos életét, cselekedeteit és döntésit. Kíváncsiak vagyunk az Önök gondolataira és legfőképpen a véleményükre. Legyenek pár órára a király segítői, tanácsosai. Vitaszínházi estünkön a résztvevők, a saját álláspontjuk szerint foglalhatnak állást, ez viszont a vita során többször is változhat. Az idő fogy, egy ország sorsa múlik a Király döntésén és a cselekvés gyorsaságán.

Előadja: Szabó Zsolt
Szakértő: Dr. Varga Szabolcs
Rendező: Komlóczi Zoltán.
Konzulens: Alapi Tóth Zoltán és Tölgyfa Gergely

Tartsanak velünk ezen az estén és fejtsük meg közösen II. Lajos magyar király dilemmáját! Vajon ha másképp dönt akkor, amikor a legfontosabb lett volna, most más lenne az életünk?