KEZDŐLÉPÉS

DRÁMÁS FOGLALKOZÁS

„Ismerd meg önmagad!” – Állítólag ez állt a delphoi jósda homlokzatán.
Évszázadok óta hirdetik kőtáblák, újságok, internetes weboldalak, mi mégsem jutottunk ebben a témában tovább. Vagy igen? Hogyan ismerjük meg önmagunkat? ÉS MÁSOKAT?
Jó kérdés!
A kezdőlépés egy drámás jellegű előadás (tanítási dráma), drámás konvenciók felhasználásával és interaktívan vonja be a fiatalokat a játékokba.
A foglalkozás különböző drámás szabályjátékokon és konvenciókon keresztüljut el a céljáig: Egy fiktív karakter másoktól való különbözőségeinek, személyiségjegyeinek, helyzetének feltárása után megvizsgáljuk, milyen viszonyulásokkal találkozhat a világban. A sokszor előforduló, sztereotip gondolkodás, vagy akár elítélő, megbélyegző viselkedés hatását elemezzük. Kiscsoportos beszélgetésben bontjuk ki, hogy a közösen megismert fiktív szereplő megértése, a vele való együttérzés, empátia hogyan változtathatja meg a nézőpontokat.

Színész-drámatanárok: Komlóczi Zoltán, Keresztes Veronika, Ujvári Gábor, Szabó Márk József
Rendező és ötletfelvető: Komlóczi Zoltán

Előadások

2018.06.18-tól 2018.12.12-ig 88 darab előadásunk volt – Baranya megye, Jász Nagykun-Szolnok megye, Hajdu-Bihar megye, Heves megye, Nógrád megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Szabolcs-Szatmár megye

2019.03.01-től 2019.12.29-ig 204 darab előadásunk volt az OH túra keretein belül