KI VAGYOK ÉN? – DRÁMÁS FOGLALKOZÁSSOROZAT

Foglalkozásvezetők: Keresztesy Veronika, Szabó Márk József, Szalai Ádám, Fenyvesi Mihály, Ujvári Gábor, Komlóczi Zoltán, Tölgyfa Gergely.

Ki vagyok én? fő feladatai:
Olyan készségfejlesztő gyakorlatokat használtunk, amik nagyon sokat segítettek megkönnyíteni a gyerekek figyelmét a tanórákon. Ezeken a gyakorlatokon keresztül végig követhetőek voltak a gyerekek kreatív, logikai, valamint memóriával kapcsolatos kompetenciáinak fejlődése a három alkalom alapján.

A foglalkozások felépítése a következő volt:
1/A alk: „Ice breaking” játékok és ismerkedő játékok.
1/B alk: Nehezebb „Ice breaking” játékok és olyan gyakorlatok, ahol felmértük a gyerekek kompetenciáit.
2/A alk: Memória gyakorlatok és a képzeletet fejlesztő játékok.
2/B alk: Fantázia játékok és ön és társismereti játékok, valamint csapatkohézióra erősítő gyakorlatsor.
3/A alk: Nehezebb színjátszós gyakorlatok, helyzetgyakorlatok és beszédgyakorlatok
3/B alk: Jelenet készítések és kompetenciákat felmérő játékok-gyakorlatok, ahol megállapítottuk, hogy a hat alkalom során honnan hová jutottunk el közösen a gyerekekkel.
Foglalkozásaink célja volt, hogy a megszokott formális csoport, az osztály és az azon belül természetesen szerveződő csoportok, klikkek mellett a résztvevők újabb kapcsolódási pontokat találjanak egymással, és így nyitottabban forduljanak a közösségük összes tagja felé. Ezt jól szolgálták az egyéni és csoportos felelősségről szóló játékok is. A máskor kevéssé előkerülő témákban folytatott csoportos beszélgetés, vita a résztvevőkben elősegítette a kérdésekkel való további foglalkozást. Továbbá a csoportkohézióra, nyitottságra, proaktivitásra fókuszáló drámafoglalkozáson olyan tapasztalatokat szereztünk, amelyekben megélhetővé vált a közös cél, és az arra vonatkozó tettvágy. Ez az élmény alapja lehet olyan későbbi helyzeteknek, amelyekben azt vállaljuk, önkéntesen segítünk valamiben, amiben hiszünk. Az ilyen közösségi élmények a szociális fejlődés fontos elemeit rejtik: a valahova tartozás, és a felelős feladatok élményét kínálják.

Előadások

2018.06.18-tól 2018.12.12-ig 210 darab előadás – Miskolc, Nyíregyháza, Nyírcsaholy, Jármi, Őr, Szolnok, Kiskunfélegyháza, Nagykanizsa, Pécs, Szabadszentkirály, Iharosberény, Zalakomár, Pálmonostora, Sajószentpéter, Alsózsolca, Berkesz, Hodász, Kántorjánosi, Kék, Nyírmeggyes, Fábiánháza, Győrtelek, Rudolftelep, Vállaj, Békéscsaba, Salgótarján, Mátranovák, Somoskőújfalu

2019.03.01-től 2019.12.29-ig 224 darab előadás az OH túra keretein belül.