Bagossy László

Csokonai-díjas drámatanár

„Kérdezzétek a többieket! Azért fontos, hogy itt vagyok, mert szeretnek, meg szeretem, ha szeretnek. Csupa fiatalok között vagyok. (Színházi lexikon és mester). Itt töltöm a szabadidőmet. Nem szeretnék senkinek a bőrében se lenni. Szeretem a saját bőrömben jól és rosszul érezni magam. Megtaláltak a szerepek, de véletlenül. Nem szívesen rendezném meg már azt sem, amit szívesen megrendeznék. Fiatalokra hagyom a művészetbe vetett hitet! Már nem. Régen voltak bolháim, de már az sincs. Van egy kutyája a lányomnak, aki vak szegény és az etetése rám maradt.”

Cseri Hanna

színész, rendező

Szereti a családját, szerette a gyerekkorát és a kamaszkorát. Hipochonder , szeret alkotni, zenélni, enni, inni.

És szeretné, ha a gyerekek és a tanárok számára az iskola nem szenvedés, hanem élmény és játék lenne. Ahol a tudást és az önálló gondolkodást a játék határtalan világa segítene megszerezni. Azért van itt, hogy tapasztalataival egyre közelebb kerülhessen ehhez a céljához. Mert ez egy közös cél, közös elképzelés, amivel minden résztvevő közelebb kerül egymáshoz, és nem utolsó sorban még a világot is megváltják! (vagy nem).

Komlóczi Zoltán

színész, rendező, drámatanár

Szülei Komlóczi Zoltán névvel ajándékozták meg 1988. szeptember 6-án, amit azóta is használ remek paraméterei miatt. Döbröközön töltötte gyerekkorát. Előszeretettel hallgatott sok mesét nagyszüleitől, kitalált történeteket, vagy akár saját életükről szóló anekdotákat. 2003-ban került Pécsre a Kodály Zoltán Gimnáziumba ének-zene tagozatra, innen pedig a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karára. A színjátszással Tölgyfa Gergely invitálása után Tóth Zoltán óráin ismerkedett meg. Az első óra elég volt ahhoz, hogy tudja, merre folyjon tovább az élete. 2008 óta játszott több előadásban (pl.: Echtemagyar vagy Saller…), színházi nevelési foglalkozásban (pl: a Függés, SMS Szerelem…), majd azóta rendezője is lett hasonló színházi műveknek (LOCKED, Rabok legyünk vagy szabadok?…).

Szalai Ádám

színész, rendező

1990 áprilisában születtem Dombóváron. 12 éves koromban a legjobb barátom elhurcolt egy színjátszóra, ahol találkoztam Hajós Zsuzsával, és ott ragadtam. A Galéria csoportnál voltam 2009-ig, ahol „megfertőztek”. Kis kitérő után 2011-től az Apolló Kulturális Egyesületnél dolgoztam, és tovább fertőződtem, s mint színjátszó csoportvezető és színész-drámatanár tevékenykedtem. Rengeteg rendezvényt és fesztivált volt szerencsém szervezni és lebonyolítani. Közben elvégeztem az SZFE drámainstruktor szakát, majd felkerültem Budapestre. Jelenleg a Kerekasztal Színházi Nevelési központ színész-drámatanáraként munkálkodom.

Tölgyfa Gergely

színész, rendező

1988-ban született Pécsett. A köztes generáció gyermekeként Tom&Jerryn, Bolondos Dallamokon és Frédi és Bénin nőtt fel, ám már őt is ideje korán megrontotta a felhasználóbarát PC világa. Mint mondja, mindenhez és semmihez sem ért igazán. Tengődik a két világ között és igyekszik hasznosnak és jól érezni magát. A Kodály Gimibe járt 2003-2007-ig. Ott ismerkedett meg a diákszínjátszással. Berántotta a közeg, és jól meg is forgatta. Azóta sem tud szabadulni a színháztól. Próbál mindenféle téren megmutatkozni, alkotni. Rendez, játszik, pályázatot ír. Várja a folytatást.

Várkonyi Dániel

színész

„Születtem Magyarországon”, mondja, nem kevés iróniával.
1996. január 7-én érkezett erre a világra, a fővárosban, Budapesten. Hét éves korában hátra maradt a nagyváros és Nagyszékelyre költöztek, egy Tolna megyei kis faluba. Gyerekkorának nagy része fakardozással és focizással telt. 2010-ben édesanyja unszolására Pécsre ment a Művészetibe, dráma tagozatra. Itt ismerkedett meg az Apolló Kulturális Egyesülettel, ahol elkezdhette és elkezdett színjátszással foglalkozni. Most itt tart…majd alakul.