Ha már színház az egész világ, hát legyen a színház mindenkié. Ez persze megvalósíthatatlan küldetés, de ha már a világ egy kis szegletét sikerül jobbá tenni a színház által, küldetésünk célt ért.

Mert mi is ez a küldetés amit az Escargo Színházi Nevelési Szövetkezet zászlajára tűzött? Minél több diákhoz eljuttatni a színház élményét.  Színházi nevelési és drámapedagógiai módszerekkel segíteni a kamaszokat hogy megtalálják a helyüket az őket körülvevő kaotikus világban, különbséget tegyenek jó és rossz között a folyamként feléjük áradó információözönben. 

Néhány szereplős utazós tantermi előadásaink azokhoz a diákokhoz is elviszik a színház élményét akik más módon nem jutnának ehhez.  Ezek az előadások a diákok nyelvét integrálják a klasszikus színházi nyelvezetbe.  Történetválasztásuk  az iskolás lét, a felnőtté válás, a felnőttek által elrontott világban való céltalan  téblábolás és tenni akarás témakörét érintik olykor naprakész 21. századi helyzetekbe, olykor történelmi távlatokba ágyazva. 

Tantermi, szobaszínházi előadásaink nemcsak a diákok és az őket az útkeresésben és útterelésben segítő felnőttek szívébe lopták be magukat, de évek óta vesznek részt sikeresen szakmai megmérettetéseken, szerepelnek fesztiválokon.