Régóta dédelgetett álma vált valóra az Escargo Színtársulatnak amikor hosszú, kitartó munka után 2020. októberében azt tudta mondani, igen, készen vagyunk, elkészült A HELY.

A hely ami több mint színház.  Klasszikus és kifinomult, mégis egyszerű és modern enteriőr. Az  50 néző befogadására alkalmas szabadon  alakítható tér szobaszínházi előadok, koncertek, filmvetítések és beszélgetések közösségi tere. Saját- és vendégelőadások széles spektruma  kap teret hétről-hétre a színházi konvencióktól teljesen eltérő helyzetben. A szobaszínházban nincsen színpad és nézőtér, itt csak a  tér van,  ahol  játszó és néző között elmosódik az éles határ. Ahol a néző akarva, akaratlan  maga is játszóvá válik, hiszen a hatás vele azonos térben, a vele együttrezgésben bontakozik ki. 

A hely intimitása, a genius loci megnyugtató, „ itt most jó lenni „ érzése kíséri végig a nézőt a ruhatártól az elődásokon és a felvonások közötti szüneten át egészen a műsort záró kötetlen beszélgetésekig.  Mindehhez a kis büféből kiszűrődő pörkölt  kávé illata,   a válogatott szekszárdi borok selymes íze, porcelán és üveg finom koccanása adja az aláfestést. 

Ez a hely, amely a második pandémiahullám bezárásaival egyidőben kaput nyitott a művészet, a kultúra és a közös játék  előtt, hiánypótló kezdeményezésnek számított a városban és az  elmúlt évek bizonyították, hogy ebben a kaotikus, gyökerét veszített világában a színházi közeg is szívesen fordul a kis terek, a kis közösségben való létezés felé.